IoT Masterclass (Dutch)

Internet of Things ontrafeld


Na afloop van de Masterclass Internet of Things heb je een totaalbeeld van wat IoT is, wat je ermee kunt en hoe je een IoT project aanpakt. Je krijgt voldoende ondersteunend materiaal om zelf IoT te positioneren in je eigen organisatie en/of bij je klanten. De training is niet technisch maar geeft wel een goed totaalbeeld van de onderliggende technieken. Na het volgen van deze training kun je zelf nieuwe businessmodellen identificeren voor je eigen organisatie. Je bent je bewust van (beveiligings) risico’s, allemaal gebaseerd op onze dagelijkse ervaring bij klanten, internationale A-merken.

  1. Introductie Internet of Things
  2. Waarom is IoT nu zo populair?
  3. History, Wat is IoT, Proces en Trends
  4. Sensoren, Trackers, Connectivity, IoT-netwerken, Platformen, Big Data analyse, Applicaties, Dashboard
  5. IoT Security: bedreigingen en risico’s in de IoT keten
  6. Nieuwe business modellen en Efficiency met IoT
  7. Hoe pak je een IoT project aan?

Alles ondersteund met op IoT gebaseerde oplossingen in de markt: succesvolle praktijkvoorbeelden uit diverse branches


Your Instructor


Marco Heida
Marco Heida

Oprichter van Internet of Things Nederland en DigiMaster, auteur van het boek Waardecreatie met het Internet of Things

Marco Heida is ondernemer en IoT enthousiasteling: een executive met meer dan 20 jaar ervaring in de tech industrie, strategisch adviseur, consultant en business developer voor tech gedreven oplossingen, business modellen en go-to-market projecten. Alweer vele jaren geleden was Marco betrokken bij één van de grootste IoT projecten in Nederland. Namelijk het spoorwegennet GSM dekkend maken voor een veiligheidssysteem en extra dienstverlening aan reizigers. Als ervaren Telecom consultant op het gebied van Strategie, Scenario-bepaling, Inkoop en implementatie is hij zich gaan specialiseren in de mogelijkheden van IoT.

Door de combinatie van klantprojecten, het platform met kennisbank en de IoT Masterclasses is hij één van de meest zichtbare en actieve IoT professionals in Nederland. Hij is dan ook regelmatig key-note spreker op events.

“Marco heeft echt veel kennis van Iot en kan dit met veel passie overbrengen op de deelnemers. Hij weet waarover hij praat. Nog belangrijker is dat hij heel goed kan vertellen hoe IoT toegepast kan worden in diverse branches met als doel om de operationele kosten omlaag te brengen door efficiëntere processen. Het grote voordeel is dat Marco dit vanuit een neutrale positie kan vertellen zodat je niet gelijk in oplossingen en producten van leveranciers verzeilt raakt.

Kortom deze masterclass is een absolute aanrader voor mensen die heel graag meer willen weten over IoT en bijbehorende toepassingen.”


Course Curriculum


  First Section
Available in days
days after you enroll

Frequently Asked Questions


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Get started now!